top of page

Онлајн прослава под називом ,,Чекајући годину тигра”

Настављајући традицију, Институт за међународну политику и привреду организовао је онлајн прославу Кинеске нове године, такозваног „Празника прољећа“ под називом „Чекајући годину тигра“.


„Снага, храброст и одлучност. Самопоуздање и вjера у вриједност. Тако кинески народ види тигра, краља животиња. Тако и ми видимо српско-кинеску сарадњу – челичну и одважну“, оцијенио је директор Института проф. др Бранислав Ђорђевић у уводном обраћању, пожеливши кинеским пријатељима срећну нову годину.


Начелница Центра за студије „Појаса и пута“ др Катарина Закић презентацијом је представила обичаје и симболе који се везују за обиљежавање Кинеске нове године, на шта се надовезала и др Љиљана Стевић, директор Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци, која је представила низ активности којима је овај институт прославио „Празник прољећа“.


Приказан је видео снимак кинеске традиционалне музичке нумере у извођењу ученика

бањалучке Гимназије, полазника курса кинеског језика.


Прославу је затворила замјеница директора Института за међународну политику и привреду, др Ивона Лађевац, пожеливши да наредна, 2023. година, буде обиљежена уживо и уз гостовање пријатеља и сарадника из Републике Српске и Народне Републике Кине.



bottom of page