top of page

Ученице бањалучке Гимназије и добојске Економске школе освојиле награде за најбоље литерарне радове

Исидора Миљановић, ученица трећег разреда бањалучке Гимназије, и Кристина Савић, ученица другог разреда добојске Економске школе, освојиле су награде за најбоље литерарне радове на конкурсу који је Конфуцијев институт Унвиерзитета у Бањој Луци организовао поводом одржавања Зимских олимпијских игара у Кини у фебруару ове године.


Есеје су ученици писали на енглеском језику, а тема је била слоган Олимпијских игара „Заједно за заједничку будућност“, при чему су имали слободу да пишу о било чему што их инспирише у вези са датим слоганом.


Иначе, организатори су навели да мото представља моћ игара да превлада глобалне изазове као заједница, са заједничком будућношћу за човјечанство, са циљем да свијет ради заједно за боље сутра.


Све достављене радове можете да прочитате на интернет страници Конфуцијевог института, у дијелу који се односи на Клуб љубитеља кинеске културе.


У Кини се тренутно одржава сличан литерарни конкурс, на који су одабрани и достављени радови ученика других разреда Гимназије Данила Јаковљевића и Јане Медаревић. Ако буду изабрани међу најбољима, биће објављени у кинеском часопису литерарних радова, који штампају поводом обиљежавања Зимских олимпијских игара, чији је домаћин ове године била НР Кина.



bottom of page