top of page

У вртићу Монтесори почело се са првим часовима учења кинеског језика

Са првим часовима учења кинеског језика почело се у вртићу Монтесори у Бањој Луци 25. априла 2018. године. На слици се види како професор кинеског језика Ања Мудреновић учи дјецу да броје до десет на кинеском језику. Научилa су и да кажу “Добар дан, учитељице!“ и „Довиђења, учитељице!“


У учионици декорисане традиционалним кинеским чворовима, украсним народним рукотворинама из древних времена кинеског народа, и осталим културолошким предметима, дјеца су показала велико интересовање за ову оријенталну земљу и њену културу. Једва су чекала да сама пробају да изговоре неке ријечи на кинеском језику.

Чим су угледала прве кинеске знакове, дјеца су се одмах заљубила у њих. Док су неки од њих одмах отрчали до интерактивне табле да покушају сами да их „нацртају“, остала дјеца обратила су се Ањи да им покаже како се правилно праве потези. Знакови које су дјеца нацртала и обојила, иако не савршено, били су прелијепи.


Госпођа Љиљана Стевић, директор Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци, и госпођа Данијела Рисовић, директор вртића Монтесори, усагласиле су се да се часови кинеског језика и друге културолошке активности везане за Кину одржавају једном седмично у просторијама вртића.



bottom of page