top of page

Стална поставка изложбе фотографија „Чај, љубав и свијет“ на Факултету политичких наука

Updated: Jan 13, 2021

Изложбом фотографија „Чај, љубав и свијет’’ Конфуцијев инстутут Универзитета у Бањој Луци је, у сарадњи са Међународним удружењем научних радника, обиљежио Свјетски дан Конфуцијевих института у септембру 2020. године. Изложба је потом један период била постављена и у добојској Економској школи.


Ученици, од којих један број похађа курсеве кинеског језика у организацији Конфуцијевог института, су на овај начин имали прилику да сазнају нешто више о узгајању, припреми и испијању чаја као и о културолошким вриједностима народа Кине.


Стална поставка ове изложбе налази се на првом спрату Факултета политичких наука

Универзитета у Бањој Луци, гдје се налазе и просторије Конфуцијевог института, и отворена ја за јавност.


Изложба од 36 фотографија које је изабрао специјални жири из Кине, од укупно 200 фотографија које се иначе приказују широм свијета, на посебан начин приказује чај, који представља веома важан аспект кинеске културе.



Иначе, преко 500 Конфуцијевих института у више од 140 земаља током мјесеца септембра традиционално обиљежавају Свјетски дан Конфуцијевих института, при чему организују јавне догађаје на којима се кинески језик, култура и традиција дијели са грађанима локалних заједница.

bottom of page