top of page

Свечано отворена изложба фотографија „Чај, љубав и свијет“ у Добоју

У склопу обиљежавања Свјетског дана Конфуцијевих института, 23. октобра 2020. године, у Галерији Центра за културу у Добоју свечано је отворена изложба фотографија „Чај, љубав и свијет’’.


Изложбу од 36 фотографија које је изабрао специјални жири из Кине, од укупно 200 фотографија које се иначе приказују широм свијета, Конфуцијев инстутут Универзитета у Бањој Луци организовао је, уз поштовање епидемиолошких мјера, у сарадњи са Међународним удружењем научних радника и Економском школом у Добоју. Фотографије чаја су постављене у три цјелине (Чај, Љубав и Свијет) и на посебан начин приказују овај веома важан аспект кинеске културе.


Ова изложба је претходно била постављена у просторијама Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци, након чега је пресељена у средњошколски центар Добој, гдје ће бити отворена 30 дана. Ученици, од којих један број похађа курсеве кинеског језика у организацији Конфуцијевог института, ће на овај начин имати прилику да сазнају нешто више о узгајању, припреми и испијању чаја као и о културолошким вриједностима народа Кине.


Иначе, преко 500 Конфуцијевих института у више од 140 земаља током мјесеца септембра традиционално обиљежавају Свјетски дан Конфуцијевих института, при чему организују јавне догађаје на којима се кинески језик, култура и традиција дијели са грађанима локалних заједница.



bottom of page