top of page

Прелиминарни дио такмичења Кинески мост одржан у Бањој Луци и Источном Сарајеву

Такмичење из познавања кинеског језика и културе ,,Кинески мост” одржано је у мају ове године у Бањој Луци и Источном Сарајеву, у организацији Амбасаде НР Кине и подршку Универзитета у Бањој Луци, Универзитета у Источном Сарајеву, Универзитета у Сарајеву и Свеучилишта у Мостару.


У просторијама Конфуцијевог института УНИБЛ одржано је прелиминарно такмичење Кинески мост за ученике основних школа. На такмичењу су учествовали ученици четири основне школе из Бање Луке, а прво мјесто заузео је полазник Милан Цумбо.


У КЦ Пале, одржано је такмичење Кинески мост за студенте, на којем су учествовали студенти Студијског програма за кинески и енглески језик Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву. Укупно 12 студената са све четири године учествовало је на такмичењу, а побједу је однио Саша Брезо, студент четврте

године. Директорице Конфуцијевог института УНИБЛ Шен Ли и Љиљана Стевић чиниле су жири на такмичењу за студенте.


Кинески мост је такмичење из познавања кинеског језика и културе које се одржава сваке године, а које организује Амбасада НР Кине, уз подршку униоверзитета. Учесници се такмиче у познавању кинеске културе, говорним способностима и таленту.


Побједник има прилику да представи своју земљу на завршном такмичењу које се

одржава у Кини. Претходних година, због пандемије вируса корона, завршно такмичење одржано је преко онлајн платформи.


Ове године, жири на такмичењу чинили су представници Универзитета у Бањој Луци, Универзитета у Источном Сарајеву, Универзитета у Сарајеву, Свеучилишта у Мостару, Амбасаде НР Кине у Бих и новинске агенције Синхуа.




bottom of page