top of page

Представници студијског програма Синологија учествовали на обуци за професоре кинеског језика

Др Љиљана Стевић, доцент и Ања Мудреновић, асистент на студијском програму Синологија, учествовале су од 17. до 21. новембра на 10. по реду едукативној конференцији за наставнике кинеског језика из Централне и Источне Европе (Асоцијација наставника кинеског језика Централне и Источне Европе, Будимпешта).


Током четвородневне обуке, учесници су имали прилику да чују различита искуства предавача кинеског језика из земаља Централне и Источне Европе, као и предавача из Кине. Поред тога, организована су предавања из различитих тема у вези са наставом кинеског језика: морфологија, лексикологија, синтакса, језички стандарди и др.


На конференцији су учествовали наставници кинеског језика из БиХ, Србије, Хрватске, Албаније, Украјине, Румуније и Мађарске, као и професори из НР Кине и кинески директори неколико европских Конфуцијевих института.


Конференција се традиционално одржава на Eötvös Loránd Egyetem - ELTE University (Универзитет ЕЛТЕ) у Будимпешти. Овај Универзитет има веома дугу традицију и основан је 1635. године у Трнави (Словачка), а на њему се већ стотину година изучава кинески језик и синологија на Факултету за хуманистичке науке.





bottom of page