top of page

Представници Конфуцијевог института у Бањој Луци присуствовали су такмичењу „Кинески мост“ на Палама

Представници Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци позвани су 23. маја 2018. године да дођу у Културни-спортски центар Пале и присуствују 17. прелиминарном такмичењу студената Катедре за синологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву „Кинески мост“, који представља припрему за свјетско такмичење из кинеског језика.


На овом такмичењу под називом "Сви под овим небом су једна породица", 12 такмичара показало је своје знање из кинеског језика, културе и историје кроз познавање кинеског језика и кинеске културе кроз плес, рецитацију, пјесму као и древне кинеске вјештине.


Кинеској директорици Конфуцијевог института у Бањој Луци Cai Ying додијељена је улога судије у овом такмичењу, док је директорица Конфуцијевог института Љиљана Стевић имала част да преда награду другопласираном такмичару.

Учествовање на овом догађају било је веома корисно предсавницима КИ Универзитета у Бањој Луци и то је била прилика да Љиљана Стевић и Бојана Павловић, шеф Катедре за синологију Универзитета у Источном Сарајеву, разговарају о организацији овог и осталих културолошких активности везаних за Кину.



bottom of page