top of page

Посјета Конфуцијевом институту Универзитета у Сарајеву

Представници Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци посјетили су 29. септембра 2021. године Конфуцијев институт Универзитета у Сарајеву у циљу развијања будуће сарадње.


Са директором Конфуцијевог института у Сарајеву господином Ла разговарано је о могућностима рада на заједничким пројектима и размјени професора кинеског језика, као и о предстојећем округлом столу синолога, планираног у децембру ове године. Договорена је и посјета директора и професора Конфуцијевог института у Сарајеву Конфуцијевом институту Универзитета у Бањој Луци у циљу да се професори упознају са радом једни других и размијене искуства у подучавању кинеског језика и културе.


Кинеска компанија Huawei, глобални понуђач ИКТ инфраструктуре и паметних уређаја, наредног је дана, путем виртуелне посјете центру Convention&Exhibition у Шенџену, у Сарајеву представила неке од најновијих технолошких достигнућа из свијета 5Г мреже. Представници Конфуцијевог института Унвиерзитета у Бањој Луци су, присуством овом догађају на позив руководиоца Одјела за комуникације и односе с јавношћу компаније Зећира Касумића, имали прилику да се виртуално прошетају иновацијским центром Huawei у Кини, гдје су приказане различите технологије и широк распон њихових примјена, функционалности и виртуелне погодности.




bottom of page