top of page

Више од 200 основношколаца и средњошколаца почело да учи кинески језик

Са почетком нове школске године, Конфуцијев институт наставља да организује бесплатан курс кинеског језика за ученике средњих и основних школа у Републици Српској.


Поред средњих и основних школа у којима Конфуцијев институт већ неколико година организује курсеве кинеског језика, ове школске године сарадњу је проширио на неколико нових основних школа из којих се више од 200 ученика пријавило да учи кинески језик.


Поред факултативне наставе у просторијама ових школа, сви они који су заинтересовани за учење кинеског имају могућност да похађају курсеве различитих нивоа у просторијама Конфуцијевог института на Факултету политичких наука у Студентском граду.


Први циклус ових курсева у овој академској години се одржавају од 20. септембра до 31. децембра 2022. године, и бесплатни су за све студенте и запослене на Универзитету у Бањој Луци, те ученике основних и средњих школа који се одлуче да курс похађају у просторијама Конфуцијевог института.


Од ове академске године наставља се и бесплатан курс таиђија, који се изводи два пута недјељно и то на платоу испред Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци или у холу Факултета, у зависности од временских услова. Грађани могу да се прикључе и бесплатној секцији стоног тениса, који ће се одржавати два пута недјељно у холу Факултета.


Пријаве за курсеве кинеског језика, таиђићуена и стоног тениса могуће су путем адресе

електронске поште: konfucijev.institut@unibl.org




bottom of page