Предавање о кинеској традиционалној медицини

Љекар традиционалне кинеске медицине Јуен Донгли одржаће 11. новембра 2021.

године, у 14.00 часова, у амфитеатру Факултета политичких наука, предавање на

тему традиционалне кинеске медицине.


Предавање организује Конфуцијев институт Универзитета у Бањој Луци, у склопу

активности које се организују поводом обиљежавања 46 година успјешног рада и развоја Универзитета у Бањој Луци, и отворено је за јавност, уз придржавање свих препоручених епидемиолошких мјера. Због ограниченог броја мјеста, обавезно је пријављивање на адресу:

konfucijev.institut@unibl.org


Др Јуен ће се у свом излагању осврнути на историју кинеске традиционалне медицине и говориће о акупунктури и ефикасности акупунктуре, меридијанима у људском тијелу, као и превенцији плућних болести узрокованих вирусом Ковид 19. Посјетиоци ће имати

прилику и да виде процес акупунктуре у пракси.


О предавачу:


Јуен Донгли је стручњак у области кинеске традиционалне медицине са Универзитета

Лиаонинг. Током каријере, држао је предавања из обасти медицине у много држава. Током 1990. године у Русији држи предавања из области кинеске традиционалне медицине на многим универзитетима. 1997. године радио је у Центру за мир и развој при Уједињеним нацијама, а након тога је на Универзитету у Београду и Клиничком центру држао предавања и праксу из традиционалне медицине и акупунктуре.


Јуен Донгли има преко 40 година искуства и клиничке праксе. У БиХ ради већ 20 година. Има клинике у Бијељини, Тузли и Брчком. Током година, излијечио је велики број пацијената и веома је цијењен међу љубитељима традиционалне медицине.